PhatCat Sessions

PhatCat Sessions poster

Søknadsskjema

Velg fil
Velg fil
Velg fil

BAKGRUNNEN FOR PHATCAT® SESSIONS:

PhatCat Studios og Grappa Musikkforlag ønsker å hjelpe nye band som har ambisjoner om å leve av musikken. Med PhatCat Sessions tar vi i bruk den tradisjonelle A&R-modellen der det er plateselskapet og produksjonshuset som står for tilrettelegging av de nødvendige ressurser og nettverk som skal til for å videreutvikle artister og skape et profesjonelt produkt.

For band kan det være en kostbar affære med innspillingstid i et studio med gode fasiliteter. Det kreves gode opptaksrom, utstyr og ikke minst en inngående kunnskap om lyd.

For et band kan derfor den økonomiske veien til et kommersielt ferdigstilt produkt bli lengere enn for elektronisk-basert musikk som ofte ikke har samme behov for studiofasiliteter.

Rent sjangermessig kan det utvikle seg en ubalanse i tilbudet av ny norsk musikk. PhatCat®Sessions er utviklet for å forebygge en slik ubalanse, samtidig som vi ønsker å la artistene fokusere på å skrive ny musikk.

HVEM KAN SØKE?

PhatCat Sessions er kun for band og det kreves at gruppen består av minimum to musikere.

Alle bandmedlemmer må være over 16 år.

HVA ER PHATCAT SESSIONS?

PhatCat sessions er utelukkende viet innspilling av ny originalmusikk.

Fire band får en artistavtale med Grappa Musikkforlag og 3 dager studiotid i PhatCat Studios. PhatCat stiller også med produsent, tekniker, miks og master.

SØKNADSFRIST

Det arrangeres til sammen fire PhatCat Sessions fordelt på 12 måneder. Søknadsfristene er: 1. oktober, 1. desember, 1. mars og 1. mai.

HVA VEKTLEGGES VED VURDERINGEN?

Det er kun en ting som gjelder: rå musikk!

BEGRENSNING

Hvert band kan kun tildeles én “Sessions”.

Dersom ditt band ikke blir valgt ved første forsøk, oppfordrer vi på det sterkeste at dere søker igjen til neste frist!

SESSIONSKOMITÉ

Søknaden blir behandlet av en komité sammensatt av representanter fra Grappa Musikkforlag og produsenter, låtskrivere og teknikere fra PhatCat.

SLIK SØKER DU:

 1. Les nøye gjennom vilkårene.
 2. Fyll ut søknaden.
 3. Last opp demo av minst 3 av bandets låter, inkludert den dere ønsker å få produsert i PhatCat Sessions.
 4. Legg ved en link til en video (YouTube, Vimeo, Facebook, Dropbox e.l) der to eller flere (vokal ++) av bandmedlemmene fremfører en akustisk ”unplugged” versjon av en av låtene dere ønsker å spille inn.

Det legges absolutt ingen vekt på lyd/videokvaliteten på demoen. Det kan for eksempel gjerne være et mobiltelefonopptak fra en bandøving. Det som er viktig, er at dere er fornøyd med utførelsen av låten.

SVAR PÅ SØKNADEN?

Sessionskomitéen nominerer 3 finalister som alle blir kontaktet og invitert til et intervju (Dette kan gjerne gjøres pr. telefon eller Skype).

Søkere som ikke har blitt kontaktet innen 10 virkedager etter utløpt søknadsfrist, har dessverre ikke blitt tildelt stipend.

Vilkår

 • Applicants must be from Norway
 • Vinneren av PhatCat Sessions inngår en artistavtale med Grappa Musikkforlag / PhatCat Music. Selskapet vil stå for distribusjon og salgsfremmende tiltak / promotering av innspillingen i samsvar med god bransjepraksis. Artistavtalen gir Grappa/PhatCat Music eksklusiv rettighet til å gi ut PhatCat Sessions-innspillingen (masterrettigheter). Avtalen innebærer også mulighet for videre samarbeid om full-lengde innspilling.
 • Du kan kun laste opp musikk som ikke tidligere er utgitt
 • Du kan kun laste opp musikk du selv har laget eller som du har klarert alle rettigheter til. Musikken du laster opp kan ikke være signert videre til et annet selskap i forkant av innspillingen i PhatCat Studios.
 • Musikken må ikke være en coverlåt eller inneholde samples.
 • Tekstforfatter og komponist beholder sin opphavsrett på det innspilte materiale.
 • PhatCat er ikke ansvarlig for andres eventuelle misbruk/ulovlig bruk av musikken, med mindre PhatCat har opptrådt uaktsomt.
 • PhatCat forbeholder seg retten til å ha musikken lagret i PhatCat sine digitale arkiv så lenge PhatCat måtte ønske.
 • Overnevnte rettigheter som du gir til Grappa Musikkforlag / PhatCat Music skal være klarert med alle rettighetshavere til den musikken du laster opp via søknadsskjemaet (dvs. komponist, tekstforfatter, musikere og andre bidragsytere).